Isnin, 5 Mac 2012

When the world’s not on your side

Allah uji hambaNYA tidak kira masa, tempat & keadaan, bersabarlah. Mungkin ada sesuatu yg Allah nak hadiahkan tanpa kita sedar ,Kita manusia. Manusia merancang. Allah juga merancang. Namun, " Wallahu Khairul Maakirin." (Allah lah sebaik-baik perancang segala rencana).

Cinta bukan milik kita. Kita tidak mampu kawal cinta sepenuhnya.Cinta itu milik Allah. Dalam hidup,terkadang kita lebih banyak mendapatkan apa yang tidak kita inginkan. Dan ketika kita mendapatkan apa yang kita inginkan, akhirnya kita tahu bahwa yang kita inginkan terkadang tidak dapat membuat hidup kita menjadi lebih bahagia.Jangan tertarik kepada seseorang kerna parasnya, sebab keelokan paras dapat menyesatkan. Jangan pula tertarik kepada kekayaannya kerna kekayaan dapat musnah. Tertariklah kepada seseorang yang dapat membuatmu tersenyum, kerna hanya senyum yang dapat membuat hari-hari yang gelap menjadi cerah.

”“Ingatlah, sabar itu iman, wang bukan teman, dunia hanya pinjaman dan mati tak berteman !!!'' Jika kekasihmu mengkhianati atau meninggalkanmu ,maka tersenyumlah sebab orang yang seharusnya bersedih adalah dirinya kerana kamu hanya kehilangan orang yang tidak mencintaimu , sedangkan dia telah kehilangan seseorang yang ikhlas menyintainya!!!!...'' Cinta bukanlah kata murah dan lumrah di tuturkan dari mulut ke mulut tetapi cinta adalah anugerah Allah yang indah dan suci , dengan itu jangan pernah kamu menyatakan cinta kepada mereka jika kamu tidak ingin mendampinginya ''Kalaulah anda tidak mampu untuk menggembirakan orang lain, janganlah pula anda menambah dukanya.

Cinta itu hanya istimewa,,bila kamu berikan kepada seseorang yang layak menerimanya..karna cinta bukan mencari seseorang yang sempurna,,tapi menemukan seseorang yang mampu menjadikan dirimu sempurna. Ketika dia yg kamu cinta mengatakan bahwa kamu tak cukup baik baginya, kamu harus menyadari hidupmu jauh lebih baik jika tanpanya!!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan